Zanesljiva rešitev

KLICNI SOS SISTEM

SOS sistem je izredno zanesljiv sistem, ki bo poskrbel, da boste bolj pomirjeni, ko gre za vaše bližnje. V primeru, da uporabnik potrebuje pomoč, pritisne SOS gumb, kar sproži klic v sili in sistem pokliče in pošlje sms sporočila svojcem na njihov mobilni telefon. 


164,90€
Dodaj na seznam želja Odstrani s seznama

KAKO DELUJE?

Ko uporabnik pritisne SOS gumb na verižici, zapestnici ali na osnovni enoti, začne sistem avtomatizirano klicati nastavljene številke. (svojce, prijatelje, sosede). Hkrati pošlje SMS na do 3 nastavljene številke (npr. Mama kliče na pomoč!). Sistem ne neha klicati dokler se prva oseba ne oglasi. Vzpostavi se prostoročna komunikacija (kot na primer v avtu) in če je uporabnik v istem prostoru kot osnovna enota, potem je možen pogovor preko vgrajenega zvočnika in mikrofona. Če je bil klic sprožen bolj daleč potem ste o ogroženosti vsaj obveščeni in lahko ukrepate.

SOS gumb na verižici se sveti v temi in je vodoodporen. Tako ima lahko uporabnik verižico ves čas na sebi, tudi med tuširanjem, kjer je nevarnost padcev največja. Trajanje baterije v SOS gumbu je približno eno leto, zato vas ne bo skrbelo ali ga je uporabnik napolnil, hkrati pa ni potrebe, da bi SOS gumb na verižici kadarkoli sneli. Po enem letu enostavno kupite novo baterijo. Doseg gumba za klic v sili je do 100m.


FUNKCIJE SISTEMA

KLIC V SILI

Kot je že opisano zgoraj, sistem avtomatizirano pokliče na pomoč v primeru pritiska katerekoli SOS tipke. Uporabnika lahko med seboj govorita

VPOKLIC V PROSTOR

V primeru, da se vam oseba ne oglasi na svoj telefon, lahko določene osebe pokličejo na SOS sistem. Sistem omogoča nastavitev liste do 10-ih številk, ki ga lahko pokličejo. Osnovna enota 2x na kratko zazvoni, potem pa se komunikacija avtomatično vzpostavi. Tako lahko slišite kaj se v prostoru dogaja in ali morda oseba potrebuje pomoč. Neavtorizirane številke sistem avtomatično zavrne.

NADZOR TEMPERATURE

SOS sistem vas lahko obvesti tudi, če zazna previsoko ali prenizko temperaturo v prostoru. V tem primeru vam pošlje sms z vsebino npr. »Temperatura prostora je prenizka. 16 stopinj!«

OPOZARJANJE O IZPADU ELEKTRIKE

Sistem je zanesljiv tudi v primeru, ko zmanjka elektrike, saj se takrat napaja preko vgrajene baterije do 12 ur. Kadar zmanjka elektrike za več kot 30 minut in ko se elektrika vrne, vas o tem obvesti s sms-om.

DODATNE FUNKCIJE NADZORA PROSTORA

Sistem je mogoče povezati še z številnimi ostalimi senzorji za nadzor prostora, kot so detektorji gibanja, odpiranja vrat ali oken, uhajanja plina, zaznavanje dima, razlitja vode,… V kolikor želite več informacij o tem, nas prosimo obvestite.


KOMU JE SOS SISTEM NAMENJEN?

Večina padcev ali situacij, ko starejši potrebujejo pomoč se zgodi doma ali v njeni bližnji okolici. Zato je SOS sistem namenjen predvsem:

  • starejšim osebam, ki živijo ali so del dneva same
  • svojcem, ki želijo biti pomirjeni, saj vedo, da bodo svojemu bližnjemu lahko priskočili na pomoč takoj, ko jih bo potreboval.


NASTAVITEV SOS SISTEMA

Nastavitev sistema je izredno enostavna, saj se nastavi preko mobilne aplikacije ali sms ukazov. Celotno nastavitev sistema lahko za vas opravimo mi. Ponujamo vam dve možnosti:

1. V celoti po vaših željah in potrebah nastavljen sistem vam pošljemo priporočeno po pošti. Vi sistem vključite in pričnete z uporabo. Seveda smo vam za vsa morebitna vprašanja na voljo tudi telefonsko, saj imajo uporabniki ob prvi uporabniški izkušnji pogosta vprašanja. Poštnina in telefonsko svetovanje sta brezplačna.

2. Naš svetovalec pride k vam in sistem nastavite skupaj.KAJ ŠE POTREBUJETE ZA NASTAVITEV SISTEMA?

Za delovanje sistema potrebujete SIM kartico poljubnega operaterja. Kontaktirajte nas in svetovali vam bomo kateri naročniški paket je najugodnejši, saj vaš povprečni mesečni strošek ne bo presegal nekaj centov. SIM kartico in sklenitev naročniškega razmerja lahko za vas uredimo tudi mi.


OSNOVNI PAKET vsebuje:

- osnovno enoto

- SOS gumb na verižici

- napajalnik za osnovno enoto 

- navodila za uporabo


DODATNI SOS GUMBI

Možen je nakup dodatnih SOS GUMBOV NA VERIŽICI ali SOS GUMBOV NA ZAPESTNICI.

Za primere, ko SOS gumb nima signala izven hiše ali stanovanja, je možen dokup OJAČEVALCA SIGNALA ali SOS GUMBA 300m.


TEHNIČNE LASTNOSTI:

Napajalnik: DC12V/1A

Brezžična frekvenca: 433.92MHz

Doseg SOS gumba: 60 -100 metrov na prostem (z ojačevalcem signala do 1000 metrov)

Trajanje baterije v SOS gumbu: ~ 1 leto

Velikost SOS gumba: 4.5cm*3.5cm*1.5cm

Teža SOS gumba: 30g

Dolžina verižice: 50cm

Velikost osnovne enote: 130*130*27 mm

Teža osnovne enote: 200g
Seznam želja Oddaj naročilo